Investitorii straini si oferta lor educationala

Dumitru Ţimerman in 30 mar 2017 din Gazeta Nord Vest   |   Categoria comunitate, Investitii

La Căminul cultural din localitatea Apa a avut loc marţi, 28 februarie, după amiază, prezentarea ofertei educaţionale a viitoarei Şcoli profesionale, care va funcţiona din septembrie anul acesta în localitatea Medieşu Aurit. La această prezentare au participat: părinţii copiilor de clasa a VIII-a; reprezentanţii celor două firme străine, respectiv: TOP DESIGN FURNITURE din Germania şi ALU MENZIKEN din Elveţia, precum şi potenţiali angajaţi ai celor două fabrici de la Medieşu Aurit.

Scopul acestei prezentări a ofertei educaţionale conferă posibilitatea absolvenţilor de clasa a VIII-a, din localităţile Apa, Livada, Odoreu şi Medieşu Aurit, care doresc, desigur, să se înscrie la Şcoala profesională de meserii, care va funcţiona în Medieşu Aurit, din luna septembrie a acestui an. Absolvenţii vor putea lucra în viitor la cele două fabrici din Medieşu Aurit: TOP DESIGN FURNITURE, care produce mobilă tapiţată, colţare şi canapele; ALU MENZIKEN, fabrica urmează să fie construită în următoarea perioadă de timp, care va produce componente pentru industria auto şi aeronautică. Viitorii elevi ai Şcolii profesionale din Medieşu Aurit vor beneficia pe parcursul celor trei ani de studiu dual de o bursă de la statul român, o bursă din partea fiecărei fabrici în parte şi alte bonusuri. Învăţământul dual din cadrul Şcolii profesionale înseamnă că o parte dintre elevi se va specializa pentru meserii specifice prelucării lemnului, iar alţii pentru producţia de componente aferente industriei auto şi aeronautică. Fiecare elev va avea un "tutore", un specialist mai bine zis, care va monitoriza în permanenţă înclinaţiile acestuia, iar dacă se constată că are şi alte capacităţi intelectuale şi profesionale, acesta va fi sprijinit să urmeze cursurile unui liceu de specialitate, iar ulterior cursurile unei facultaţi. Absolvenţii de liceu sau facultate vor avea locul de muncă asigurat în cadrul celor două fabrici, în funcţie de oportunităţile existente.

Despre acest proiect au vorbit: RADU IANCU - primarul comunei Medieşu Aurit, RADU VASILE TRANDAFIR -primarul comunei Apa, precum şi reprezentaţii investitorilor străini, dar şi directorii celor două şcoli gimnaziale din Apa şi Medieşu Aurit: MICHAELA LEINER - administrator TOP DESING FURNITURE; DIDIEN SENN - manager general ALU MENZIKEN; ADRIANA CÂNPEAN - manager Resurse Umane ALU MENZIKEN; DELIA OLARI - director Şcoala gimnazială VASILE LUCACIU din Apa şi ing. ION ŞTIRBU - director Şcoala gimnazială GEOERGE COŞBUC din Medieşu Aurit. În prezentarea sa, DIDIER SENN a spus că firma sa se va ghida după modelul american supranumit: "câştigător-câştigător ", în urma căruia şi angajatorul şi angajatul, în cazul nostru absolvenţii de Şcoală profesională, vor avea numai de câştigat. De asemenea, toţi elevii din comunele menţionate vor beneficia de transport gratuit pentru a se putea deplasa la Şcoala profesională din Medieşu Aurit.

De remarcat faptul că ambele fabrici din Medieşu Aurit doresc să angajeze în total 1200 de oameni, fiecare fabrică câte 600 de angajaţi, în calitate de: muncitori calificaţi - absolvenţi ai Şcolii profesionale din Medieşu Aurit, dar şi: operatori, ingineri, contabili sau persoane cu alte specializări. Mai multe informaţii, despre această ofertă educaţională şi posibilităţile de angajare, a unor locuitori din localităţile: Apa, Livada, Odoreu şi Medieşu Aurit, vă invităm să aflaţi urmărind emisiunea INCURSIUNE ÎN COTIDIAN, care va fi difuzată vineri, 3 martie, de la ora 20,45, la NORD VEST TV Satu Mare.

Prefectul Darius Filip a vizitat o fabrica in plina expansiune din Mediesu Aurit

Preluat din 30 mar 2017 din Gazeta Nord Vest   |   Categoria comunitate, Investitii

O firmă din judeţul Satu Mare doreşte să se extindă, să mărească producţia şi să creeze 200 de noi locuri de muncă. Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, şi directorul de cancelarie, Cecilia Marinescu, s-au deplasat joi, 30 martie 2017, în comuna Medieşu -Aurit, unde alături de primarul Radu Iancu au vizitat sediul unei societăţi în care se produce mobilier tapiţat. Societatea Top Design Furniture, înfiinţată în anul 2007, este un important punct de producţie, iar canapelele, grupurile de colţ şi paturile tapiţate produse la Medieşu-Aurit ajung în toată Europa. Aproximativ 400 de muncitori lucrează, în trei schimburi, în această fabrică realizată după cele mai moderne principii, după cum a prezentat administratorul Michaela Leiner. Proprietarii acestei companii doresc mărirea producţiei, ceea ce va duce efectiv la crearea unor noi locuri de muncă pentru locuitorii din zona comunei Medieşu Aurit. Astfel, se doreşte crearea a cel puţin 200 de noi locuri de muncă. Prefectul Darius Filip a fost surprins în mod plăcut de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea muncitorii acestei fabrici şi a salutat proiectul de extindere a companiei.

Galerie Imagini

Info utile

Contact

Primaria Mediesu Aurit

Adresa:447185, Mediesu Aurit, str. Principală, nr. 157, jud. Satu Mare
Telefon: 0261-842 080
Fax: 0261-842 080
E-mail: primaria@mediesuaurit.ro
GoogleMaps:       vezi