Cum sa te lasi de fumat...

Nu fumez, nu am fumat şi probabil nu voi fuma niciodată, însă înţeleg toţi fumătorii care afirmă că nu se pot lasă. La urma urmei nu vorbim doar despre plăcere ci şi de o adicţie chimică la nicotină. Cu toate aceastea, am întâlnit şi multe persoane care au reuşit să se lase de fumat pe nepusă masă.Nu există o reţetă! Unii s-au trezit într-o zi şi au spus: de azi nu mai fumez. Unii au reuşit să se lase de fumat în momentul în care au trăit un şoc. Femeile (unele) se lasă de fumat în momentul în care află că sunt însărcinate sau se hotărăsc să devină mame. Alţii se lasă de fumat în care află că suferă de o boală gravă, alţii se ajută de trucuri precum ţigara electronică (contestată de unii specialişti), de plasturi ori după ce citesc manuale motivaţionale. Alţii fac psihoterapie. Alţii nu renunţă niciodată… Se spune că voinţa ne ajută să mutăm munţii din loc.Insă de unde se cumpără voinţa şi cât costă? Ei bine, suntem înzestraţi de la mama natură cu voinţă.

Citeste tot articolul

Hipoterapia

Afla cum hipoterapia, adica terapia asistata de cai, poate ajuta copiii cu nevoi speciale si nu numai. Terapia asistata de animale dateaza oficial din a doua decada a secolului XX (1919), in SUA, cand ministrul de interne la acea vreme (F.K. Lane) a demarat actiunea de utilizare a cainilor in pro-cesele de tratament al pacientilor din Spitalul Psihiatric St. Elisabeth, Washington, D.C.
Lucrarea Cainele ca si co-terapeut (1962) certifica profesional si stiintific terapia asistata de ani-male. Autorul cartii, Boris Levinson, este primul psiholog clinician care abordeaza stiintific terapia asistata de animale in contextul tratamentelor copiilor cu tulburari mentale. Terapia asistata de cai (hipoterapia) a fost mentionata pentru prima data de catre medicul grec Hippocrates, in anul 400 I.Hr, apare si ia amploare in SUA dupa 1960...

Citeste tot articolul

File de istorie, semnificatia Zilei Armatei Romane

25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 Octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Moment simbolic în istoria poporului român, înscris în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei României, o zi de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-ţi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român....

Citeste tot articolul

Galerie Imagini

Info utile

Contact

Primaria Mediesu Aurit

Adresa:447185, Mediesu Aurit, str. Principală, nr. 157, jud. Satu Mare
Telefon: 0261-842 080
Fax: 0261-842 080
E-mail: primaria@mediesuaurit.ro
GoogleMaps:       vezi