Reabilitare Infrastuctura Rutiera in Comuna Mediesu Aurit

Preluat on 24 mar 2017 din Comunicat   |   Categoria comunitate, Investitii


Azi, la Medieşu Aurit s-a semnat autorizaţia de construire şi ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul "Reabilitare Infrastuctura Rutieră în Comuna Medieşu Aurit, Judeţul Satu Mare" , pe tronsonul Medieşu Aurit - Medieş Râturi - Medieş Vii , proiect finanţat prin PNDL, valoarea proiectului este in valoare de 2.869.321,31 lei.    vizualizeaza documentul

GLORIE ETERNA EROILOR NEAMULUI ROMANESC!

in 25 mai 2017  |   Categoria comunitate, Evenimente

Azi, 25 Mai 2017, la Medieşu Aurit a avut loc un tedeum in memoria şi cinstirea eroilor căzuţi pe toate campurile de luptă. La ceremonie au participat Primarul Comunei Medieşu Aurit, Viceprimarul, membrii consiliului local, Poliţia Locală, Directorul si elevii şcolii gimnaziale George Coşbuc si un număr mare cetăţeni.

Mediesu Aurit a Inflorit Azi EUROPA! Un eveniment de exceptie!

Preluat on 05 mai 2017 de www.casadoris.ro   |   Categoria comunitate, Evenimente

5 Mai 2017 - Mediesu Aurit a Inflorit Azi EUROPA! Un eveniment de exceptie!

Arthis, Casa de Cultura Belgo-Romana si Asociatia EURO-MARA EVENTS in colaborare cu Scoala Mediesu-Aurit George Cosbuc, Primaria Mediesu Aurit, Top Design Furniture, a organizat vernisajul zonal "INFLORIM EUROPA" Expozitie, standuri de pictura si prezentare a artei frumoase din zona si spectacol folcloric, oferit de copiii comunitatii din Mediesu Aurit - jud. Satu Mare.

Felicitari Copiilor, Profesorilor si Colaboratorilor, felicitari Primariei Mediesu Aurit pentru importanta acordata acestui proiect european care a luat amploare in intreaga Romanie. O initiativa artistica europeana - Arthis, Casa de Cultura Belgo-Romana - Bruxelles

Investitie de peste 50 milioane euro la Mediesu Aurit. Urmeaza angajarea a peste 300 de persoane

Preluat on 09 mar 2017 de http://www.satumarenews.ro   |   Categoria comunitate, Investitii

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ioan Rus, alături de consilieri locali ai comunei Medieşu Aurit şi primarul Radu Iancu, au efectuat o vizită la Universal Alloy Corporation/Dumbravita /MM, componenta a grupului american Montana Aerospace & Industrial Components (USA).

Consorţiul Montana prin Alu Menziken va dezvolta o noua locaţie de extrudare ?i în etapa a doua de dezvoltare a uzinării profilelor din aluminiu şi în plus montaj, la Medieşu Aurit. S-au finalizat şi ultimele achiziţii de teren, iar documentaţia este în faza de aviz de mediu. Investiţia în prima etapă va fi de aproximativ 50 milioane euro şi se doreşte angajarea, în etape, a 300-500 persoane. Consiliul local a dorit să cunoască direct activitaţile ce se vor desfăşura şi timp de două ore s-au parcurs "la pas" toate liniile tehnologice de la topire, prin extrudare, până la prelucrare pe centre cu comanda numerica "5 axe". Firma păstrează standarde extrem de ridicate atât în organizarea activitaţii, cât şi pe line de calitate, iar condiţiile de muncă sunt foarte bune. S-a mai discuta colateral de intenţia realizarii împreuna cu UAT Medieş, UAT Culciu şi CJ Satu Mare a unei legături peste Someş (pod uşor în constucţie metalică, cu intenţia depunerii la finanţare pe PNDL), dar şi a unui campus şcolar, centru de pregătire incluzând şi viitoarele clase de şcoală profesională, primarul Iancu finalizând deja discuţiile cu Inspectoratul Şcolar.

"Am reasigurat investitorul de întregul sprijin legal şi nebirocratic din partea CJ Satu Mare şi a altor instituţii (conform declarţiilor Prefectului judeţului în întâlnirile anterioare), p ână la finalizarea acestei investiţii", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Rus.

Festivalul-concurs Rozmarin in coltu' mesii, editia a IV-a

Preluat on 23 dec 2016 de www.satmareanul.net   |   Categoria comunitate, investitii

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare cu sprijinul Consiliul Judeţean Satu Mare şi în parteneriat cu Primăria Comunei Medieşu Aurit, a organizat duminică, 12 Martie 2017, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Concurs de Folclor pentru solişti vocali "Rozmarin în colţu' mesii".

Concursul îşi propune valorificarea, popularizarea cântecului şi portului popular românesc autentic, descoperirea de noi talente în interpretarea cântecului popular românesc, readucerea costumului popular la valoarea sa adevărată. Comuna Medieşu Aurit, vechi centru istoric şi cultural al Sătmarului, este aşezată pe malul drept al Someşului. Aflat la confluenţa dintre cele două mari zone folclorice ale judeţului, Oaşul, respectiv Codrul, Medieşul a fost în permanenţă, un spaţiu privilegiat în care s-au păstrat tradiţiile şi cântecele populare. Unul dintre aceste frumoase cântece se regăseşte în repertoriul marelui artist Nicolae Sabău care a cules melodia "Rozmarin în colţu' mesii" din localitatea Medieşu Aurit, în cinstea căruia se organizează acest festival.

În cadrul galei laureaţilor au evoluat: Marcela Latiş, Ansamblul "Tulnicul", Corul Medieşana, Ansamblul Judeţului Satu Mare "Doruri Sătmărene", Nicolae Sabău, Petrică Mureşan, Alexandru Pugna şi Veta Biriş. Prezentarea fiind făcută de interpreta de muzică populară, Vlăduţa Lupău. Un moment emoţionat a fost acela când interpreta de muzică popular Veta Biriş a cântat celebra melodie "Noi suntem români" , sala ridicându-se în picioare şi cântând împreună cu artista. Premiile au fost următoarele: Marele premiu, Prună Adela din Maramureş, premiul 1, Osian Cornel din Satu Mare şi Timiş Silvia din Maramureş. Premiul 2 Roman Silvia din Satu Mare şi Topan Diana din Maramureş. Premiul 3 Câmpian Darius din Satu Mare, Marian Oana din Alba şi Madas Alexandra din Satu Mare.

De asemenea au mai luat menţiuni: Cuşner Mariana din Maramureş şi Cuciulan Laurenţiu din Satu Mare. Numele acestui eveniment este legat de raposodul Nicolae Sabău, care a cules melodia cu acelaşi nume, din zona comunei Medieşu Aurit în anii '50, incluzând-o şi promovând-o prin repertoriul său.

Investitie de zeci de milioane de euro la Mediesu Aurit

Preluat on 23 dec 2016 de www.satmareanul.net   |   Categoria comunitate, investitii

La iniţiativa prefectului judeţului Satu Mare, Radu Bud, astăzi, 20 decembrie, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc o prezentare a proiectului de investiţie de la Medieşu Aurit, o investiţie green-field a companiei ALU MENZIKEN în valoare de peste 44 milioane de euro. Este vorba despre o uzină de extrudare şi turnare a aluminiului.
Prezentarea investiţiei a fost făcută de către Didier Senn, viitorul director general şi Daniel Vărzaru, director economic la UAC (Universal Alloy Corporation) Dumbrăviţa, o investiţie similară din judeţul Maramureş, alături de echipa de proiectanţi şi consultanţi.
Din partea Consiliului Judeţean Satu Mare au participat preşedintele Pataki Csaba şi vicepreşedintele Ioan Rus, din partea administraţiei locale primarul comunei Medieşu Aurit, Radu Iancu, iar administraţia guvernamentală a fost reprezentată de şefii instituţiilor care reglementează proiecte şi activităţi economice (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor), iar din partea Electrica SA a luat parte ing. şef Gabor Francisc.
Investiţia se preconizează a se finaliza la începutul anului 2018, în prima etapă vor fi construite două hale de producţie, care ulterior vor fi extinse, iar numărul de angajaţi va ajunge la peste 600.
Principalii clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).
Compania ALU MENZIKEN de la Medieşu Aurit a fost informată despre reglementările specifice fiecărei autorităţi, apoi s-a discutat despre posibilele impedimente şi s-a creionat un parcurs al autorizării investiţiei.
Prefectul judeţului Satu Mare a apreciat că există toate premisele pentru dezvoltarea inclusiv a învăţământului dual printr-un parteneriat cu şcolile profesionale şi cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, extensia de la Satu Mare, pentru o calificare superioară a tinerilor şi a angajaţilor, care va duce în viitor la locuri de muncă mai bine plătite, motivante şi care pot reţine tinerii în zonă.
Instituţiile sătmărene, inclusiv Consiliul Judeţean, s-au angajat la un dialog permanent, oferind sprijin şi consultanţă pentru a duce la bun sfârşit acest proiect de o importanţă deosebită pentru dezvoltarea acestei zone a judeţului Satu Mare.

Peste 150 de persoane au participat la spectacolul de la Mediesu Aurit dedicat Unirii Principatelor

Preluat on 26 ian 2017 de Scris de Ioan Anitas - www.informatia-zilei.ro   |   Categoria comunitate, Evenimente

"Mica Unire" a fost marcată după datină în mai toate localităţile judeţului. În unele unităţi administrativ sărbătoarea a fost organizată în avans, în altele în chiar ziua când s-au împlinit 158 de ani de la eveniment, iar în altele, cu o zi întârziere. Iată că la Medieşu Aurit, marţi, 24 ianuarie, a fost organizat un spectacol pe care l-am putea numi de gală. Pentru a asigura nivel ridicat manifestării, dar şi spectacolului, au fost invitaţi oameni de cultură şi pasionaţi de muzică. Aşa se face că la Medieşu Aurit s-a cânta muzică folk prin Octavian Bud, Adina Hedişan, George Negrea, Georgeta Govor, Diu Oşan ...

"Halloween la Castel"

Postat on 29 oct 2016 de Centrul Turistic Mediesu Aurit   |   Categoria comunitate, turism

"Halloween la Castel" a fost denumit concursul care a avut loc la Medieșu Aurit .Concursul a avut două secțiuni și anume bostani sculptați și proba costumelor.Participanții,copii de la Școlile din Călinești,Apa,Vama și Medieșu Aurit, au fost entuziasmați și emoționați deopotrvă,dar totul s-a terminat cu bine,câștigătorii fiind răsplătiți pe măsură cu premii diplome și gogoși. Din juriu au făcut parte Fedorca Lucas din Medieșu Aurit,Hârța Anca de la Centru de informare turistică Vama,Luțaș Florica reprzentând comuna Apa,Mărcuț Alexandra din Călinești Oaș și Muscan Vlad din partea primăriei Medieșu Aurit.
Această activitate a fost organizată de Primăria Medieșu Aurit și Centru local de informare turistică Medieșu Aurit. — with Alexandra Mărcuț.


Informatia zilei

Postat on 25 sep 2016 de Radu Iancu   |   Categoria comunitate, turism

O delegație de sătmăreni, în frunte cu primarul din localitatea Medieșu-Aurit, Radu Iancu, a umplut holurile Parlamentului European cu spirit românesc. Din grup a făcut parte și corul cu cea mai veche tradiţie din judeţ, cel de la Medieșu Aurit. Corul Medieșana a impresionat atât prin frumoasele costume populare pe care membrii au ales să le îmbrace în timpul vizitei la Bruxelles, cât și prin muzica tradițională românească pe care au interpretat-o. Delegația din Satu Mare a fost primită de liderul grupului social-democrat din Parlamentul European si președinte OFSD, Viorica Dăncilă, și de Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European.

"Am fost plăcut impresionată de faptul că au venit îmbrăcați în frumoasele noastre costume populare și de interpretarea minunată a cântecelor noastre populare. M-au făcut să mă simt mândră că sunt româncă și că ne promovăm tradițiile ori de cât ori avem ocazia" - a spus Viorica Dăncilă. De asemenea, delegația sătmărenilor a avut parte de o primire extreme de călduroasă și de multe aprecieri și la Biserica Sf. Paraschieva din Bruxelles.


Actualitatea - La Mediesu Aurit au inceput din nou sapaturi la Cuptoarele dacice

Postat on 10 oct 2016 de Centrul Turistic Mediesu Aurit   |   Categoria Istorie, turism

La Medieșu Aurit au început din nou săpături la Cuptoarele dacice. Vom vedea ce noutăți vor decoperi cei de la Muzeul Județean.Ținem legătura cu Robert Gindele, cercetător ştiinţific, muzeograf, şef secţie arheologie la Muzeul Județean Satu Mare. La Medieșu Aurit au început din nou săpături la Cuptoarele dacice. Vom vedea ce noutăți vor decoperi cei de la Muzeul Județean. Ținem legătura cu Robert Gindele ,cercetător ştiinţific, muzeograf, şef secţie arheologie la Muzeul Județean Satu Mare.


Activitati in cadrul Proiectului international "Money and life"

Postat on 14 oct 2016 de Centrul Turistic Mediesu Aurit   |   Categoria Scoala, Corina Rusz

Astazi am avut placerea de a participa la una dintre activitatile clasei a II a, coordonata de doamna Corina Rusz,in cadrul proiectului international "Money and life". Le dorim mult succes pe viitor si fie ca prin acest proiect meleagurile noastre sa ajunga sa fie recunoscute in toate colturile lumii.

  |  Sus  |

Galerie Imagini

Info utile

Contact

Primaria Mediesu Aurit

Adresa:447185, Mediesu Aurit, str. Principală, nr. 157, jud. Satu Mare
Telefon: 0261-842 080
Fax: 0261-842 080
E-mail: primaria@mediesuaurit.ro
GoogleMaps:       vezi